komercijalna

atlantis

nikob

sparkase

unibanka

univerzalgradba

 

20 годишнина од приемот во Европската федерација на карневалски градови, FECC

Од синоќа Струмица и официјално го почна одбележувањето на 20 годишнината од приемот во Европската федерација на карневалски градови FECC. По тој повод во хотелот „Сириус“ градоначалникот Зоран Заев им врачи меморијални медали на 80 гости од 14 држави и членови на организациониот одбор на струмичкиот карневал.Повеќе: 20 годишнина од приемот во Европската федерација на карневалски градови, FECC

Струмица домаќин на претставници на карневалски градови од 14 земји

karneval - plakatСтрумица слави голем јубилеј, 20 години од приемот во најголемата светска карневалска асоцијација, Европската федерација на карневалски градови FECC. Но истовремено е и домаќин на прославата на 34-от роденден на оваа федерација. Токму поради ова, таа деновиве е домаќин на 80 претставници од карневалски градови на 14 земји во светот и тоа: Белгија, Бугарија, Кипар, Холандија, Германија, Франција, Хрватска, Португалија, Малта, Словенија, Шведска, Србија, Украина и Македонија. Одбележувањата ќе започнат вечерва во хотелот „Сириус“ каде што градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев ќе им посака добредојде на гостите и ќе ги врачи меморијалните медали во спомен на 20 годишнината од приемот на Струмица во FECC.


Повеќе: Струмица домаќин на претставници на карневалски градови од 14 земји

stopanska

grafoservis

sirius

kanal 77

akzentmedia

fleks kredit