komercijalna

atlantis

nikob

sparkase

unibanka

univerzalgradba

 

18ти Конгрес

18grupnaОд 1994 година Струмица е член на Интернационалното здружение на карневалските градови FECC. Здружението е основано 1981 година и секоја година одржува Интернационални конгреси на карневалските градови во разни делови од светот. Струмица беше домаќин на 18 конгрес во 1998година.

kongres32 kongres22

Досега се одржани 26 конгреси во следните градови:

1981 1 конгрес – Патра, Грција
1982 2 конгрес – Сирос, Грција
1983 3 конгрес – Кефалониа, Грција
1984 4 конгрес – Самос, Грција
1985 5 конгрес – Кос-Патмос, Грција
1986 6 конгрес – Калимнос-Лерос, Грција
1987 7 конгрес – Валета, Малта
1988 8 конгрес – Тринидад и Тобаго-Барбадос
1989 9 конгрес – Санта Круз де Тенерифе – Шпанија
1990 10 конгрес – Патра , Грција
1991 11 конгрес – Росас, Шпанија
1992 12 конгрес – Аалборг, Данска
1993 13 конгрес – Курасао, Холандски Антили

1994 14 конгрес – Норчепинг, Шведска
1995 15 конгрес – Валета, Малта
1996 16 конгрес – Марибор-Птуј, Словенија
1997 17 конгрес – Аруба, Холандски Антили
1998 18 КОНГРЕС – СТРУМИЦА, МАКЕДОНИЈА
1999 19 конгрес – Дубровник, Хрватска
2000 20 конгрес – Санта Круз де Тенерифе – Шпанија
2001 21 конгрес – Санкт Петерсбург – Русија
2002 22 конгрес – Краков-Закопане, Полска
2003 23 конгрес – Овар, Португалија
2004 24 конгрес – Перник , Бугарија
2005 25 конгрес – Надур , Гозо Малта
2006 26 конгрес - Нови Винодолски / Ријека - Хрватска

marka2 tanec2

Струмица беше примена во Интернационалното здружение на карневалските градови на 14 конгрес кој се одржа во Норчепинг, Шведска во 1994 година . На 15 конгрес во Малта се кандидира за домаќин на 18 конгрес и ја доби кандидатурата наспроти против кандидатот Тореш Ведраш од Португалија.

kongres malta aruba

На 17 конгрес во Аруба Струмица го превзеде конгресното знаме со што го доби епитетот Светска карневалска престолнина 1997-98 година.

stopanska

grafoservis

sirius

kanal 77

akzentmedia

fleks kredit